Bővül a nem gluténmentes termékek köre is!

A GK Food Szögedi rozsbúza termékcsaládot a teljes kiőrlésű tritikálé és a többgabonás sütőkeverék képviseli. A tritikálé, más néven rozsbúza, két kenyérgabona, a búza és a rozs, kedvező tulajdonságait ötvözi. Magas rosttartalma, kedvező ásványi anyag és természetes enzim összetevői teszik értékessé. A teljes kiőrlésű tritikálé liszt a tönköly alternatívájaként, jobb dagasztási tulajdonságokkal bír, ezért nagyon jól alkalmazható otthoni kenyérsütéshez. A szegedi GabonaKutató saját tritikálé fajtáinak felhasználásával készült GK Food teljes kiőrlésű tritikálé (rozsbúza) liszt alkalmas más gabonák lisztjéhez 10-30%-ban keverve, magas rosttartalmú kenyerek, péksütemények készítésére.  A többgabonás sütőkeverék pékeknek, és otthoni kenyérsütéshez is ajánlott.

Teljes kiőrlésű tritikálé liszt hozzáadásával készítettünk sütőtökös pitét

 

A szemes cirok élelmi célú felhasználása egyre nagyobb teret hódít a gluténmentes táplálkozásban.

A szegedi Gabonakutató szemes cirok fajtáiból előállított gluténmentes “PopCirok” natúr, fahéjas és étcsokoládés ízesítésben.

A puffasztott cirok nagyon hasonlít a már jól ismert pattogatott kukoricára, de méretében és ízében eltér attól. Az apró pelyhek alkalmasak reggeliző pehelyként fogyasztva, müzlibe keverve, vagy egyszerűen finom nassolni valóként. A natúr popcirok ízesítésével otthon is próbálkozhatunk, így saját ízlésünknek megfelelően variálhatjuk a cirok pelyhet.

 

Alternatív alapanyagok 

Az élelmiszerek fejlesztése során célunk a táplálék allergiák és különböző tápanyag intoleranciák mellett is gazdag beltartalmú alapanyagok biztosítása. Cirok és kölesliszt alkalmazása egyre általánosabb az egészséges táplálkozásban. Ezekre a helyben termelt és feldolgozott alapanyagokra támaszkodva indítottuk útjára az első gluténmentes lisztkeverék családot. A teljes kiőrlésű cirokliszt önálló alapanyagként is megvásárolható kínálatunkban.