GK FOOD márkanév alatt elindult új üzletágunk a Tamarix Magyarország közreműködésével. Elsőként a gluténmentes élelmiszer termékeinket ajánljuk az érdeklődők figyelmébe.

A Gabonakutató a kutatás-fejlesztési tevékenysége során kiemelt figyelmet fordít arra, hogy nemesített növényfajtái kiváló minőségűek legyenek. Az Élelmiszer-innovációs  Labor munkatársai évtizedek óta segíti  a nemesítőket abban, hogy a Gabonakutató egy-egy növényfajtájának értékes beltartalmi tulajdonságai egészséges, reform, gluténmentes és egyéb diétás táplálkozást szolgáló élelmiszerekben jelenhessenek meg.

Magas minőségű búzafajtáink, diétás rostkomponensekben és ásványi anyagokban gazdag tritikáléink (rozsbuza), különleges antioxidásokban gazdag fekete zabunk, gluténmentes növényfajtáink (kukorica, köles, hajdina, cirok) kiemelkedő minőségű alapanyagként használhatók fel az egészségmegőrző táplálkozásban.

Elsőként egy új, gluténmentes termékcsalád érhető el ez év márciusától. A saját nemesítésű, magas beltartalmi értékű cirok- és lenfajtákból készült őrlemények mellett 11 féle – köztük muffin, palacsinta, piskóta, pogácsa, csokicseppes keksz, nokedli vagy burgonyakrokett előállítására alkalmas – lisztkeverék forgalmazása is megkezdődött, melyek könnyű és biztonságos elkészíthetőségükkel nagyban segíthetik a kezdő és gyakorlott diétázókat. Többféle kenyérliszt is forgalomba került, ezek segítségével hagyományos ízvilágú világos kenyér, barna kenyér és lenmaggal gazdagított kenyér készíthető el könnyen és gyorsan. Ezen kívül hidegen sajtolt repce és lenmagolaj szerepel még a kínálatban.

Következő lépésként puffasztott cirokpehely kerül majd a választékba, natúr, illetve étcsokoládés, kókuszos, gyümölcsös és fahéjas ízesítéssel.

Látogason el a GK FOOD honlapra és ismerkedjen meg gluténmentes termékeinkkel, és amelyik felkeltette érdeklődését azt a Webáruházban meg is vásárolhatja.

GK FOOD – a tenyészkerttől az asztalig

gkf101022.jpg gkf111001.jpg gkf101011.jpg